Klinke- og flise-rens

Dybdegående rensning af fliser og klinker
samt epoxy og stengulve.

Kontakt os nu

Som noget helt nyt, tilbyder vi nu også at rense og vedligeholde klinker og fliser, epoxy og stengulve.
Vi har udviklet et helt specielt servicekoncept til periodisk rengøring og vedligeholdelse af alle typer af indendørs klinker og fliser.

Professionel flise- og klinkerens

Selvfølgelig vasker du dit klinke-gulv, men en gulvvask alene er ikke nok til at bevare flisernes fremtræden og komme snavs og bakterier til livs.
Derfor anbefaler vi, at benytte en dybdegående fliserens med jævne mellemrum.
Vores professionelle renseteknikker fjerner skånsomt og effektivt uønsket snavs, kalk og misfarvninger, ved hjælp af vores specielle renseteknologi.
Med vores rensning af klinker/fliser opnår du et resultat i top kvalitet, som ikke skader dine fuger eller flisernes overflade.

Vi kan dybderense dine klinker, fliser og ikke mindst fugerne – stort set uden brug af kemi, så de igen fremstår rene og lyse.
Det fastsiddende skidt og fedt på flise- eller klinkegulve bliver løsnet og renset.

Fliser, klinker og fuger er tørre inden for 20 min. Vi efterbehandler klinker, fliser og fuger med et tilpasset produkt, så det rensede gulv ikke er så modtageligt (særlig fugerne) for snavs, så du har glæde af de rene fliser og klinker i længere tid.

Tips og råd

Inden du går i gang med rengøring af dine klinker, er det vigtigt, at du ved, hvilken type klinker du har med at gøre.
Det er nemlig afgørende for at vælge den rette rengøringsmetode.

Glaserede klinker kan for eksempel vaskes i almindeligt universalrengøringsmiddel og tåler alle afkalkningsmidler. Hvorimod uglaserede klinker skal rengøres i brun sæbe eller sæbespåner.

Har du natur- eller marmorklinker, må du ikke bruge afkalkningsmiddel eller rengøringsmidler med syre. Syren opløser klinkernes naturlige indhold af kalk og gør overfladen ru og ujævn. Her skal du i stedet bruge opvaskemiddel (tjek at det er uden syre), kokossæbe, sæbespåner eller brun sæbe.

Når du kender din type klinker, kan du nemt vedligeholde dem med en ugentlig rengøring.
Start altid med at fejle og støvsuge dine klinker. Derefter kan du med fordel tørre dem efter med en tør klud.

Bland herefter det rette rengøringsmiddel med 5l. vand og vask grundigt over det hele. Til sidst tørrer du fliserne af med en tør og ren mobbe, indtil der ikke ligger noget vand tilbage på fliserne. Vær opmærksom på altid at bruge handsker, når du har med rengøringsmidler at gøre.
Uanset om du bruger sæbe eller syreholdige rengøringsartikler, kan direkte kontakt med huden lede til irritation.

Er dine fliser blevet matte, kan du give dem et lag bivoks med en blød svamp, når de er helt tørre. Bivoks beskytter og opfrisker dine fliser.

Hvad end du har mørke eller lyse klinker, kan det være nødvendigt at rengøre dem for kalk engang imellem.
Igen skal du være opmærksom på, hvilken type rengøring dine klinker kan tåle.
Har du glaserede fliser, kan du roligt bruge diverse former for kalk fjerner, når du vil kalken til livs. Mange rengøringsmidler, der er specialdesignet til at fjerne kalk, er desinficerende og indeholder klor. Disse produkter fjerner nemt kalk, men de er dårlige for både miljøet og dit indeklima.

Du kan selv lave blandinger, der fjerner kalken lige så nemt. Du kan for eksempel rengøre dine klinker for kalk med eddike, ved at bruge denne blanding: vand, 2 dl. opvaskemiddel og ¼ dl. eddikesyre eller 2 spsk. citronsyre.

Har du uglaserede klinker eller klinker i natursten, kan du købe afkalkningsprodukter speciallavet til denne type klinker.
Produkter, som for eksempel alkalisk afkalker, kan bruges til både natursten og uglaserede fliser.

Du kan ofte nemt rengøre dine fuger og give dem nyt liv ved en helt almindelig rengøring med for eksempel universalrengøringsmiddel, brunsæbe, kokossæbe eller sæbespåner. Bagefter kan du gøre fugerne rene med en blanding af eddike og vand. Blandingsforholdet er 1:4.
Slut af med at tørre dine fuger af med en våd klud.

Vær opmærksom på, at mørtelfuger ikke kan tåle syreholdige rengøringsmidler!

Har dine fuger sorte pletter, er de blevet ramt af skimmelsvamp. Her skal du i gang med lidt skrappere midler så som Rodalon, Protox eller Hysan.
Disse midler er svampedræbende infektionsmidler og er meget hårde mod miljøet.
Læs derfor på brugsanvisningen, hvordan du bedst muligt skåner miljøet ved brug.

Vi anbefaler, at du holder dig væk fra klor, da det er dårligt for dit indeklima.

Pleje og rengøring af dine klinker er vigtigt for at sikre, at de fremstår flotte og forbliver i bedst mulig stand.
Er du i tvivl om, hvilken type klinker du har?
Eller vil du bare sikre dig det flottest mulige resultat?
Hos Ullman Gulve har vi mange års erfaring med montering, reparation, rengøring og pleje af alle former for flise- og klinke-gulve.
Vi hjælper gerne med at rådgive dig omkring rengøring.
Vi tilbyder også professionel rengøring af dine klinker og giver gerne et tilbud på dette, inden aftalen indgås.

Der findes flere specielle typer af imprægneringsmidler, der er sæbebaseret eller baseret på plaststoffer som, akryl, epoxy og polyuretan. De fås med forskellig glans og kan være velegnet efter grundrengøring og som renovering af et ældre flisegulv.
Der findes også et imprægneringsmiddel, der er baseret på silicium og hydrogen.

Efter længere tids anvendelse af imprægneringsmidler kan der ophobe sig rester af fedtsæber, voks eller plast på gulvet. Udseende af gulvet forringes, så derfor anbefales det at afrense gulvet eller vekselvaske med et basisk rengøringsmiddel.

Der findes også midler til imprægnering af fugemassen. Det vil være meget praktisk i vådrum, så man kan fjerne kalkbelægninger effektivt med syre.